Ideje

Ideja za oronule mostove

ŽIVI ME

Urbane prostore pune sivila i dosade nije teško oplemeniti ako imate dobru ideju.

Danas vas želimo upoznati s mostom Rainbow (nalazi se na Fubiz) na Tajvanu. Ovaj most ne bi bio ništa specijalno i vjerojatno ga nitko nikada i ne bi spomenuo da se netko nije dosjetio i dodao mu neonsku rasvjetu u duginim bojama. Samo ta mala sitnica je ovaj most pretvorila u pravi vizualni doživljaj.

Svijetlo duginih boja noću raspe po vodi stvarajući fantastičnu atmosferu nudeći svakom prolazniku dašak veselja i odmor za oči. Pogled na most postaje mjesto okupljanja svih onih željnih romantike i ljepota, a prolaznici barem na tren mogu uživati u treptavoj dugi u kapljicama rijeke. Predivno, zar ne?

Razmišljamo kako bi bilo dobro da neki od naših gradonačelnika gradova koji se nalaze na rijekama i morima s nezanimljivim i vizualno dosadnim mostovima, kakvi su gotovo svi naši mostovi, vide ovo pa za malo novca uljepšaju svoj grad s bojama.

Što mislite da li bi se ovo svidjelo našem svemoćnom gradonačelniku Bandiću pa da nam malo uljepša noćno trčanje po savskom nasipu dodajući na oronule zagrebačke mostove sličnu svjetlosnu instalaciju??  Teško je to znati, da! Jedino što možemo zaključiti kako su svi naši gradonačelnici uključujući Bandića, Keruma i mnoge druge podosta nemaštoviti i očiti zatvoreni za malo umjetnosti, otkačenosti i vizualne inovativnosti. Zato nam i je naša predivna zemlja pomalo umjetnički  neizražena i dosadna.

Zamislite kada bi svaki grad, recimo poput Zadra, koji je napravio toliko ljepota na rivi, učinio slično?? Aja jaj gdje bi namo bio kraj  😆

via: fubiz.net

Pogledajte: Vrtovi iz snova

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.