Zdravlje

Hrana koju preko ljeta trebate jesti što više

ŽIVI ME
U ljetne i vruće dane jako je bitno da  tijelo bude hidratizirano. Brojanje čaša vode je važno, ali u tome vam može pomoći i dobar izbor hrana tako da su hrane. Da bi znali jeste li dovoljno hidratizirali tijelo trebate samo pogledati u boju svoje mokraće.  Ona treba biti svjetlo žute boje, ako je boja jača to je znak da tijelu fali vode.

Ako se više znojite svakako trebate količinu vode pojačati.

Pogledajte koja hrana vam u tome može pomoći.

Zelena salata
Salata ima malo kalorija ali zato ima veliku količinu vode.ajviših sadržaja vode bilo koje hrane, pogotovo Iceberg.

Rotkvica
Dobar je izvor bakra, mangana, kalija, vitamina C, K i B6. U manjim količinama posjeduje kalcij, željezo, fosfor, cink i natrij. Ima detoksikacijska svojstva, obilje vitamina C, folna kiselina te antocijanini potpomažu u liječenju nekolikih vrsta raka, posebice debelog crijeva, bubrega, želuca i grla.

Aronija
Ova je bogata antioksidansima, flavonoidima, mineralima u tragovima, folnom kiselinom i vitaminima  B, C i E. Prema ORAC i TEAC standardima, aronija ima najveće antioksidativno djelovanje među svim bobičastim i orašastim voćem, a uz sve to sadrži i puno vode.

Lubenica
Savršeno voće za ove dane, ne samo da ćete biti hidratizirani već lubenica sadrži i puno antioksidansa likopena.

Krastavci
Ništa nije tako ukusno usred ljeta od hladnih i osvježavajućih krastavaca, a ako imate svoje domaće i organske nikako ne skidajte koru.

Rajčice
To je najbolje doba godine za sočne rajčice bogate vitaminima A i C, vlakanima i kalijem.

Brokula
moždsa se čini čudno ali brokula ima dosta vode ali i odličan je u
borbi protiv raka.

Tikvice
Ovo voće (da dobro ste pročitali, tikvice su voće)  bogato je vodom i ima nisku kalorijsku vrijednost. Sadržaj vlakana također može smanjiti glad i pomoći da se duže osjećate siti. Štoviše, unos ne škrobnog, tamnozelenog ili žutog povrća – sa sličnim prehrambenim profilima kao i tikvice – čini se posebno korisnim za mršavljenje

Svježe bilje
Lisnato svježe bilje poput bosiljka, peršina, celera i mente imaju izuzetno visok sadržaj vlage – koristite ih često u raznim receptima i uživajte u divnim okusima.

Uživajte u ljetu!

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.