UM

Drvo od kojeg možemo učiti

ŽIVI ME

drvo1

Priroda je doista fascinantna, a život izgleda puno više prilagodljiviji nego što možemo zamisliti. Dokaz tome je ovo čudnovato drvo koje je unatoč litici koja se pojavila ispod njega na Kalaloch plaži, u Olimpijskom nacionalnom parku u Washingtonu preživjelo u gotovo nemogućim uvjetima. I tako već godinama.

Neki ga zovu čarobno, drugi besmrtno, a zapravo je vrlo elastično. Kao što vidite na slici njegovo korijenje se je podijelilo i raširilo na dvije strane kako bi bar malo bilo u doticaju sa zemljom. Iako nije čvrsto uzemljeno zanimljivo je da odoljeva snažnim vjetrovima i olujama koje su ovdje česte.

Prema različitim izvješćima, litica je nastala zbog malog potoka koji se ulijeva u ocean i polako ispire tlo ispod stabla tijekom nekoliko desetljeća, no stablo se ne da i prilagođava novim uvjetima, te raste i dalje.

Priča o stablu ne samo da je vrlo zgodna već je i poučna. Kako što vidite od ovog stabla možemo doista naučiti kako se prilagoditi situacijama koje nam život donese. Nikada se ne smijemo predavati jer uvijek postoji rješenje. Pa sada kada vam dođu izazovi sjetite se ovog neuništivog stabla i hrabro naprijed dalje.

drvo1a

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.