UM

Ako se ne ljubiš imaš 50% više šanse za prometnu nesreću

ŽIVI ME

poljubac

Jeste li ikada razmišljali o poljupcima?

Znate li da ljudi više pamte svoj prvi poljubac nego svoj prvi seksualni odnos? Ljubljenje je očito ljudima vrlo važno, a to dokazuju i mnoga istraživanja. Upravo jedno takvo istraživanje kaže da je 59% muškaraca i 66% žena odustalo od veze s potencijalnim partnerom upravo zbog lošeg ljubljenja.

Psiholog John Bohannon s Butler University je dokazao da se većina od nas može podsjetiti i do 90 posto detalja prvog romantičnog poljupca. U svojoj studiji od pet stotina ljudi, najviše njih pamti ovo iskustvo životopisnije od njihovog prvog seksualnog susreta.

Sjetite se samo filma “Pretty Woman”,  kada je  Julia rekla  da se prostitutke ne ljube u usta , jer je previše intimno .

I to je zapravo istina.

Suzdržavanje od ljubljenja i je bila praksa u ovoj „najstarijoj profesiji“. Sociolozi Joanna Brewis i Stephen Linstead objašnjavaju da se prostitutke ne ljube jer to zahtijeva istinsku želju i ljubav prema drugoj osobi.

Desetogodišnja studija provedena u Njemačkoj tijekom 1980 otkriva da muškarci koji su poljubili svoje žene prije odlaska na posao žive u prosijeku 5 godina duže, te zarađuju 20-30% više novca nego oni koji se ne ljube. Čak su došli do zaključka da jutro bez poljupca povećava mogućnost prometne nesreće do čak 50%. Psiholozi ne vjerujem da je sama poljubac taj koji čine razliku, ali definitivno ako dan započnete s pravim poljupcem punim ljubavi, znači se otvarate pozitivnosti i sreći što dovodi do boljeg i zdravijeg načina života.

Ljubljenje je važnije ženama nego muškarcima. One preko njega, kako smatraju većina znanstvenika, odabiru dobre partnere. U tom trenutku tijelo prima mnogo informacija koje nesvjesno donosi odluku treba li nastaviti s tim partnerom ili ne. Čak neki tvrde da tijelo prepoznaje i međusobnu genetsku kompatibilnost dok se ljubimo.

Kod ljubljenja, žene su usredotočene i na muške zube i higijenu, okus poljupca i mirisi su im vrlo značajni. Kod muškaraca je mnogo više vjerojatno da će  u ljubljenju vidjeti samo kao još jedan korak prema seksu.

Znati dobro se ljubiti i nije tako jednostavno kakao se možda čini na prvi pogled.

Koje savjeti bi bili dobri ženama?

Dame , želite da dečki misle kako se dobro ljubite evo savjet:

Muškarci vole „vlažan“ poljubac s više akcije jezikom. Otvorite usta više i ne koristite samo usnice. Više istražujte s jezikom i možete biti čak i malo agresivnije.

A savjeti za muškarce su suprotni.

U želji da budete mačo, nemojte joj zaglaviti jezik do grla. Nije potrebno. Žene jednako tako moraju disati dok se ljube. Osluškujte je, pratite njen tempo, na njenu akciju odgovorite isto. Možete biti malo snažniju u tome ali ne pretjerujte. Osim toga pazite na higijenu, koristite pepermint ili žvakaću, vodite brigu o svojim zubima. Pogotovo ako pušite. Kao što znate ženama je jako važa miris i okus poljupca.

Evo još nekih zanimljivih detalja:

53 % žena radije će poljubiti muškarca kada je svježe obrijan.

Ženska omiljeno mjesto za ljubljenje uz usne je vrat. Naprosto obožavaju kada ih se ljubi u vrat. Osim toga žene se žale da muškarci nisu maštoviti u ljubljenju, a one žude za različitim varijacijama poljubaca.  Stoga  u ljubljenju se ne traži stroj već kreativnost.

I to nije sve u tehnici.

Kao što je Sun Tzu rekao, ” Svi ratovi su dobiveni ili izgubljeni prije nego su i počeli.” Uglavnom, isto je i kod ljubljenja.

Možete biti virtuoz, ali ako se ne poklopi situacija, okolnosti, vaša osobnost, pravo vrijeme i mjesto, ništa vas neće spasiti od neuspjeha.

Stoga sretno s poljupcima!

 

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.