TIJELO

7 savjeta kako se riješiti negativne energije u domu

ŽIVI ME

negative-energy

Znamo da je dobro s vremena na vrijeme imati generalno čišćenje doma, no znate li da je jednako tako dobro i energetski počistiti prostor u kojem boravimo.

Veliki Tesla je još u prošlom stoljeću govorio o tome kako je sve energija ili vibracija. Kada su te energije dobre i naše tijelo je dobro, no ako su te energije negativne mogu “oštetiti” i naše tijelo.

Zasigurno ste nekada došli u neki prostor i nelagodno se osjećali, nešto vam je smetalo a da i sami niste znali što. Oni među vama malo duhovniji zaključili bi kako prostor ima lošu energiju.

Čovjekove misli, riječi, ili djela izvori su energije, tako da negativna energija ne mora dolaziti od nekog ili nečeg drugog izvora, i mi sami možemo biti taj izvor čak i nesvjesno.

Pa što nam je raditi da prostor energetski očistimo o u njega dovedemo dobre vibracije:

1. Sol
Ukoliko imate tepih pospite po njemu kuhinjsku sol i ostavite nekoliko sati pa usisajte. Sol možete otopiti u vodi te napuniti čaše i postavljati po kutovima sobe, najbolje je ostaviti preko noći.

Koristite približno 3 do 6 žlica soli za srednju veličinu prostorije. Kristali soli su su odlično posloženi za brisanje energetskih obrazaca. Korištenje sol je poput korištenja gumicu na papiru, u tren informacija je obrisana i papir je ponovno čist.

2. Fizičko čišćenje starih stvari
izbacite iz doma sve stare stvari koje dugo stoje nekorištene. Uklonite stare stvari koje više ne trebate. Češće perite prljavo rublje kao i prljavo suđe. Nakupljanje i gomilanje stvari na jednom mjestu blokira protok energije zato se treba potruditi da tu gdje boravite uvijek bude čisto i prozračeno.

3. Glasni zvukovi
glavni razlog zašto su kinezi voljeli vatromet je zbog glasnog i reskog zvuka koji mogu razbiti energetske obrasce. Ako možete koristite gongove i tibetanske zdjele ili tingshawe (možete ih slušati i na youtubu iako je bolje da ih imate u prostoru). Njihove vibracije će unijeti u prostor mir i novu svježu energiju. Majka Priroda čini istu stvar s bukom grmljavine.

4. Žive biljke
da, biljke će vam pomoći ukloniti negativne energije iz svog doma. Biljke će također donijeti boje, kisik i pozitivnu energiju u prostor. Bitno je da budu zdrave i da ih zalijevate i održavate.

Male tvornice dobrog zraka

5. Dim kadulje
ovo je jedna od najmoćnijih tehnika i svakako bi trebali imati suhu kadulju u svom domu i često je paliti. Uzmite samo malo kadulje, zapalite jedan kraj dok se kadulja ne počne dimiti. Nakon toga s kaduljom prošećite po kući do svakog kuta. Indijanci su koristili ovu tehniku čišćenja prije svetih ceremonija. Osim prostora. dimom kadulje su prolazili i oko svakog člana obitelji.

6. Napravite razmještaj
stare energetske obrasce vašeg doma možete razbiti i razmještanjem vašeg namještaja najmanje svakih 6 mjeseci! Pogledajte i poslušajte neke od Feng Shui savjeta.To će pomaknuti energiju u vašem domu i stvoriti novi odličan osjećaj.

7. Često zračite prostor
novi svježi zrak, pogotovo onaj nakon oluje donijeti će novu energiju u vaš prostor a može energizirati i vas. Bilo bi dobro da prije spavanje otvorite prozor bez obzira na toplini ili hladnoću i pustite zrak izvana neka napuni vašu spavaću sobu.

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.