Informirani

Kada si poduzetna, poduzetna si u svemu

ŽIVI ME
D

a su žene sve više svjesne sebe i svoje poslovne moći dokazuje i Međunarodna mreža poslovnih žena koja promiče poduzetništvo te osnaživanje žena i njihovih karijera. Iako se u većini slučajeva žene odlučuju na pokretanje vlastitog biznisa tek kada su suočene s gubitkom posla ili kada dosegnu tzv “stakleni strop” u karijeri činjenica je da je trend ženskog poduzetništva u usponu.

Hrvatskoj je 22% tvrtki i 34% obrta u ženskom vlasništvu. Na jednu tvrtku u ženskom vlasništvu imamo 2.63 tvrtke u muškom, a na jedan ženski dolazi 1.9 obrta u muškom vlasništvu, no dobra je vijest da su prošle godine žene otvorile više obrta  u odnosu na muškarce.

Biti privatnik svakako nije lako, a biti privatnica, pogotovo u našoj državi, doista je izazovno. Jako dobro znamo kako to kod nas funkcionira. Osim što biti žena još uvijek znači da si neravnopravna s muškarcima, tu nalazimo i na mnoge druge “posebnosti” poput nepotizma, mita, korupcije, strikana, kumova, čudnih zakona, političara koji žive u oblacima, na tisuće čudnovatih nameta, neučinkovite javne uprave i svih ostalih negativnosti kojih jedna država puna hvale sa svojim europskim statusom nikako ne bi smjela imati. Ali što je tu je, živimo u toj sredini i pokušavamo plivati.

Zbog svega toga sinoć je bilo jako lijepo vidjeti mnoštvo upravo tih odvažnih poduzetnica koje su se okupile na jednom mjestu ovaj puta sa prekrasnom misijom da si, evo skoro na kraju  godine, poklone jednu večer za zabavu i druženje. 

Upravo je ovu ideju imala i predsjednica udruge Međunarodna mreža žena  mr. sc. Ivana Radić kada je krenula u organizaciju druženja zvanog Winter ball. Jedini zadatak za žene je bio da se lijepo urede, zaborave na brige i nabace veliki osmijeh.

Neke od njih su se po prvi puta na balu  pojavile u ulozi manekenke i prošetale pistom u prekrasnim večernjim haljinama našeg dragog Kamenskog.

Uz odličnu hranu, bogatu tombolu, mnoštvo smijeha i zabave žene su pokazale da se znaju opustiti i zabaviti ostavljajući sa strane sve svoje svakodnevne probleme i poduzetničke muke jer kako kaže još jedna snažna žena Scarlett O’Hara (Vivien Leigh) u filmu “Prohujalo s vihorom”: “After all, tomorrow is another day!” 

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.