Hoteli/restorani

Možete postati kraljica ili kralj tornja

ŽIVI ME

b1

Ako tragate za posebnim mjestom koje će vas odvesti u daleka vremena i ponuditi nesvakidašnji doživljaj vrijeme je da se uputite u Bolognu. Usred prekrasnih romantičnih kućica postoji 900 godina stara kula s panoramskim pogledom na grad. Ta se kula s dolaskom sumraka, pretvara u privatnom hotelu za dvije osobe.

Romantično zar ne?

Torre Prendiparte može biti vaš za jednu noć u kojoj možete postati kralj i kraljica dvorca. No, da bi bili kralj i kraljica morate imati dobru kondiciju jer tamo nema lifta.

Tijekom dana, toranj je muzej otvoren za javnost, dvanaest katova punih povijesti. Obitelj Prendiparte je izgradila ovaj toranj u 7. stoljeću. Nadimak “coronata” toranj je dobio zbog svoje karakteristične kruna na vrhu. Kasnije je postao mjesto studiranja redovnika, a u 18. stoljeću pretvorio se u zatvor zbog zločina protiv crkve, o čemu svjedoče fascinantni bakropisi i crteži na zidovima.

Kada sunce zađe, vlasnik tornja Matteo Giovanardi pozdravi svoje goste i preda im ključeve tornja. Ako želite možete unajmiti i kuhara kao i glazbenike da vam sviraju serenadu dok se penjete na 12 kat gdje možete s čašom crnog vina u ruci uživati u pogledu na grad.

Naravno, biti kralj i kraljica dvorca nije baš jeftino. Za tu avanturu morate ostaviti € 500 za jednu noć. Ako želite nekoga iznenaditi, isplati se, samo provjerite da vaš kralj ili kraljica ne pati od straha od visine.

Ukoliko želite rezervirati ovu kulu možete o napraviti ovdje .

Možda bi se i naši turistički djelatnici mogli povesti ovom idejom pa postavljati krevete u mnoge naše kule, hvala Bogu imamo ih na svakom koraku lijepe naše.

b2 b3

b4

b5

b6 b7

Facebook komentari

ŽIVI ME

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.